9 листопада ми святкуємо день української писемності. Можна наводити багато загальновідомих фактів про нашу мову: на ній розмовляють 45 мільйонів, вона має «напівофіційний» статус в американському окрузі Кук, в українській мові існує 7 відмінків, один з них кличний, що суттєво відрізняє нашу мову від інших слов’янських мов.

А ще в останні роки нарешті з’явилось багато книжкових бестселерів сучасних українських авторів і перекладів, зроблених рідною мовою. Ми надзвичайно радіємо, коли беремо в руки круту нову українську книгу. Спеціально для наших читачів зробили список найпопулярніших вітчизняних книжок нашого магазину.

 

Валерій Пекар, «Різнобарвний менеджмент. Еволюція мислення, лідерства та керування»

Книга відомого українського підприємця, викладача Києво-Могилянської бізнес-школи, суспільного діяча та автора понад 250 наукових статей, Валерія Пекаря. Заснована на курсі лекцій, які викладає автор, але перевищує їх за обсягом. У книзі викладена теорія «інтегральної динаміки» — розвитку людського мислення, еволюції організацій та загальних суспільних систем.

 

Олексій Геращенко, «Економiка ХХІ (українською)»

Ми всі живемо в економічному світі. Щоденно ми щось купуємо, продаємо, розраховуємося, платимо податки та отримуємо доходи. Нажаль, не всі розуміють, наскільки наше життя пронизане економічними зв’язками. Тому ця книга написана Олексієм Геращенко для всіх, хто цікавиться економікою, її історією, розвитком та впливом на пересічне життя кожного з нас.

 

Наталя Самойленко, «Їж, пий, худни. Здоровя без дієт»

Здоровя – це головний показник благополуччя та краси сучасної людини. Але підтримувати вагу, правильно харчуватись та займатись фізичними вправами може бути досить виснажливим та одноманітним заняттям. Саме тому лікар-ендокринолог та дієтолог, Наталія Самойленко, написала просту та зрозумілу книгу. Авторка пояснює механізм виникнення зайвої ваги, розвінчує міфи про схуднення, допомагає сформувати корисний раціон.

 

Ростислав Cемків, «Як писали класики»

Уявить собі, що можете отримати літературні поради від будь якого відомого письменника. Хто б це міг бути? Агата Крісті, Ернст Хемінгуей, чи може, Умберто Еко? Завдяки книзі відомого українського літературознавця, Ростислава Семківа, це стає можливим. Корифеї літератури відкриють авторам-початківцям свої таємниці та поділяться майстерністю.

Марі Карачина, «Never Stop»

Що потрібно зробити, щоб змінити своє життя? Яким повинен бути самий перший крок? Багато хто з нас мріє про новий образ, здорове тіло та спокійний розум, але не знає з чого почати. Книга Марі Карачиной – чудовий стимул для тих, хто готовий до змін. Авторка – учасниця світових забігів та марафонів, впевнена, що біг – це більш, ніж спорт. Це спосіб життя. Марі Карачина дуже відверто ділиться своїм досвідом з читачами.

 

Юлія Савостіна, Лала Тарапакіна, Юлія Аврора Огородник «#madeinukraine: купуй, смакуй, мандруй»

Будь-яку країну можна розкривати для себе по-різному. Наприклад, журналістка Юлія Савостіна зі співавторами — тревел-журналістом Лалою Тарапакіной і гастрономічною дослідницею Юлією Авророю Огородник вирішили познайомити читачів не тільки з мальовничими куточками, на які такий багатий наш край. А й з цікавими кулінарними традиціями, національними смаколиками, вишуканими ресторанами, про які не всі знають. Й, звичайно, розповідь піде про людей, які все це створює.

 

Андрій Степура, «WOW-виступ по-українськи. Ноу-хау сучасного оратора»

Чи доводилось вам колись виступати так погано, що хотілось змінити ім’я, викинути паспорт та зникнути за обрієм? Дійсно, публічні виступи – це стрес, адреналін й жахи на все життя. Але ця книга – доступне і практичне керівництво для всіх, хто виступає публічно. Автор, Андрій Степура, ділиться секретами та цікавими «фішками» красномовства. Крім того, використавши QR – коди, ви зможете подивитись відео вдалих публічних виступів.

 

Ростислав Семків, «Як читати класиків»

В цій книзі автор, Ростислав Семків, проведе своїх читачів крізь різні жанри та твори різних письменників: від Золя до Дюма, від Крісті до Толкена. Читачі зможуть краще розуміти літературу, легше орієнтуватися в її жанрах, бачити певні історичні зв’язки, та, врешті-решт, отримувати задоволення від читання.

 

Стаська Падалко, «В очікуванні копірайтера»

Що таке копірайтинг? Чи можна його назвати окремою дисципліною, або це мікс з маркетингу, філології та трошки літератури? Стаська Падалка, копірайтерка креативної агенції та авторка книги, намагається знайти відповіді на ці питання. А ще розповідає, яким повинен бути хороший текст, як створюються нейми та слогани. Всі читачі, хто працює з текстами, знайдуть для себе щось корисне.

 

Василь Шульга, «Invisible photo business. Що має знати художник, який хоче знімати для світових брендів»

Любите фотографувати та мрієте стати крутим рекламним фотографом? Автор книги, Василь Шульга, розповідає про особливості цієї професії, про команду помічників фотографа, механіку співпраці з різноманітними рекламними агенціями. Завдяки цій книзі читачі зрозуміють, що таке фотобізнес, які труднощі існують, і як досягти професійних вершин.