З 22 по 26 травня відбудеться одна з наймасштабніших книжкових подій України та Європи – Книжковий Арсенал. Кожного року ми маємо нагоду поспілкуватися з письменниками, литераторами, взяти участь в цікавих заходах, майстр-класах та лекціях. Та, звичайно, зануритись в безліч цікавих книжкових новинок, які представляють українські та закордонні видавництва. Ми навіть не можемо уявити, як важко справжнім книголюбами вибрати найцікавіші книги в цьому літературному океані!

kniga.biz.ua вже втретє прийматиме участь у Книжковому Арсеналі. Будемо раді бачити вас на бізнес-майданчику Мистецького Арсеналу (2 поверх) з 22 по 26 травня. Тут на вас чекають багато цікавих подій: презентації, лекції, дискусії, воркшопи та майстер-класи. Детальна програма тут. Після закінчення заходів ви зможете поспілкуватися зі спікерами та авторами книг і придбати їх на нашому стенді.

Наша невелика добірка допоможе вам зорієнтуватись в сучасних нон-фікшн трендах від українських видавництв.

Ґрід. Інструмент для прийняття рішень у будь-якому бізнесі (у вашому також)

Книга Метта Воткінсона, лауреата премії за кращу книгу з менеджменту 2014 року, представляє чітку і просту систему прийняття безпомилкових рішень в бізнесі. Автор розглядає бізнес як цілісний організм, в якому всі частини взаємопов’язані. Тому будь-які зміни в одній з них обовязково потягнуть за собою серйозні наслідки для всієї системи.

Автор розробив просту для використання, але дуже ефективну аналітичну модель — сітку, або грід, що допомагає правильно оцінити ситуацію в цілому, поглянути на картину в динаміці, спрогнозувати результати, організувати командну та індивідуальну роботу.

Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини

Історія стартапу Theranos та його засновниці Елізабет Голмс схожа на справжній захоплюючий трилер. Недарма вже йдуть зйомки фільму. 22-річна дівчина стала наймолодшою мільярдеркою світу, переконавши Америку в тому, що винайшла унікальний прилад для портативних миттєвих аналізів крові. До складу правління її компанії увійшов навіть Генрі Кіссенджер, а гроші на стартап давали найвпливовіші люди країни. Але, нажаль, революційний винахід виявився брехнею. Ця книга — приголомшливе розслідування, що здивувало навіть Білла Ґейтса.

Всі крапки над «І»сторією

Кожен з нас стикається з необхідністю багато писати. Мова йде не тільки про ділове листування, а про цікаво та легко написані тексти. Як показує практика, стати хорошим оповідачем цілком можливо. Книга Сергія Гаврилова «Всі крапки над «І»сторією» дає набір практичних інструментів для того, щоб кожен зміг написати свою захопливу історію. А лайфхаки та практичні вправи допоможуть читачам опанувати навички сторітелінгу.

Нехай будуть з вами інновації. Як ізраїльська винахідливість рятує світ

Ізраїль – країна драйву та інновацій. Винаходи з цієї країни допомагають всьому світу успішно лікувати хворих, годувати голодних та рятувати життя. Адже ізраїльські винахідники завзято шукали рішення для важких проблем та викликів, які  ставило життя. Зараз такі винаходи стали у нагоді за багато тисяч кілометрів: це й мобільні бригади парамедиків, й системи крапельного зрошування, й глибинне стимулювання мозку та системи кіберзахисту.

Аві Йоріш в книзі «Нехай будуть з вами інновації. Як ізраїльська винахідливість рятує світ» розповідає про особливу релігійну складову ізраїльських винахідників, які вважають, що мають «направляти світ». Вони це роблять завдяки науці, нестандартному баченню життя, та бажанню змінити світ на краще.

Ukraїner. Країна зсередини

Ця книга написана за результатами першої масштабної подорожі нашою країною, яка тривала з літа 2016 до зими 2018 років. Вона охопила всі історичні місця України – від Слобожанщини до Поділля, Таврії та Волині.

Всі найяскравіші та найцікавіші моменти мандрівки зібрано в цій збірці. Унікальні, надихаючі зустрічі з людьми з різних кутків нашої країни, зворушливі моменти, цікаві знахідки та дивовижні фотографії, які ще раз показують, в якій надзвичайній країни ми живемо.

Як керувати урядом. На користь громадян і для спокою платників податків

Під час виборів уряду кожен з нас обирає політиків згідно їх програм щодо покращення життя суспільства. Але вибори проходять, настає час виконувати свої обіцянки. Адже виборці втомлюються підтримувати пусті популістські лозунги без реальних дій. Майкл Барбер, голова відділу в британському уряді, що контролював виконання реформ, в книжці «Як керувати урядом. На користь громадян і для спокою платників податків» пояснює, в чому полягає загроза невиконаних обіцянок, як це негативно впливає на розвиток демократії в цілому. Крім того, автор дає поради, як можна впливати на роботу уряду із зовні, використовуючи громадські важелі тиску.

Come On! Капіталізм, недалекоглядність, населення і руйнування планети

Ви чули коли-небудь про Римський клуб? Це міжнародна неурядова організація, що об’єднує політиків, вчених, громадських діячів з більш ніж 30 країн світу. Це аналітичний центр, який вивчає глобальні проблеми людства. За роки діяльности клубу було підготовлено більше 40 доповідей. У книзі «Come On!» опублікована остання доповідь, співавтори якої поєднали питання економіки, політики, екології та навіть філософії, розкриваючи тему конфлікту традиційного росту капіталу та зіткнення з природними межами нашої платнети. Життєвий стиль, який зараз сповідує людство, веде до тотальної деградації планети. Якщо ми плануємо залишити цей світ нашим нащадкам, потрібно негайно створювати нові моделі світового суспільства.

Криза урбанізму. Чому міста роблять нас нещасними

Майже кожен молодий мешканець села чи невеличкого містечка мріє переїхати в велике місто. Так завжди було, люди з провінції їхали «підкорювати» Нью-Йорк, Лондон, Київ. Деяким з них це вдавалось, інші не витримували напруженого ритму та стресу мегаполісу. Річард Флорида, автор книги «Криза урбанізму» розмірковує, чому сучасне життя в супер-розвинутому місті не робить нас щасливими. Що нам бракує? Адже зараз міста належать заможним та успішним людям. Сучасні міста розбудовуються з надзвичайною швидкістю, це, в свою чергу веде до захмарних цін на оренду житла. Новітні хай-тек розробки поглинають парки та старі райони міст. Але в гонитві за успіхом, грошима, визнанням, варто не забувати, що міста повинні бути розумно сплановані для всіх верств населення, враховуючи їх бажання та потреби.

Чоловіки про фемінізм

Що думають чоловіки про жінок, про фемінізм та гендерну нерівність? Два науковця, Майкл Кауфман та Майкл Кіммел, розглядають ці питання в книзі «Чоловіки про фемінізм». Вони пояснюють, чому надзвичайно важливо залучати хлопчиків та чоловіків до питань подолання гендерної нерівності та насильства проти жінок. Про гендерні проблеми важливо відкрито говорити в демократичному суспільстві та разом вирішувати їх.

Благай, кради і позичай

Невже в мистецтві ще залишилось місце для оригінальних творів? Здається, щ митці різних епох копіюють один одного.  Але бувають випадки, коли копія стає самостійним витвором мистецтва та живе самостійним життям. Роберт Шор в книзі «Благай, кради і позичай» дає захоплюючі відповіді на питання «коли підробка  стає оригіналом». Провокаційна та дотепна книга для всіх, хто захоплюється мистецтвом.

P.S. Шановні клієнти та читачі kniga.biz.ua! Усі книги з цієї добірки ви можете придбати на нашому сайті, а також на стенді магазину kniga.biz.ua на Книжковому Арсеналі 2019 (Бізнес-майданчик, 2 поверх). Долучайтесь до події на Facebook, щоб бути в курсі наших новин!